Renkomäen Autoexpert

AMMATTIMAINEN AKKUPALVELU

Onko autosi akku käyttövalmis ja oikein varusteltu talvea varten? Mikä tunnet epävarmuutta testaamme sen veloituksetta. Tarvittaessa vaihdamme sen saman tien uuteen ja varmistamme, että vanha hävitetään oikein.

Sopisiko maksuton akkutarkistus?

Tiedätkö lainkaan, millainen akkusi kunto on? Useimmat kuljettajat eivät yleensä ajattele koko asiaa, ennen toimintahäiriötä tai tilannetta, jossa auto ei käynnisty lainkaan. Tarkastuksen etu: Kannattaa viettää muutama minuutti odottamassa laadukkaan Bosch-tuotteen asennusta ennen kuin odottaa hinausautoa tuntikaupalla.

Talvi viilentää
asiantuntijamme pään.

Heti kun pakkaset alkavat, sen näkee ja kuulee kaikkialla: käynnistysmoottorit sätkättävät ja autot jäävät tien varteen. Ongelman syy on yleensä heikko akku, koska kemialliset prosessit hidastuvat kylmässä ja moottorin kitkavastus kasvaa. Se on huono uutinen käynnistysakulle, etenkin kun pakkasilla akku ottaa huomattavasti huonommin varausta vastaan.

 

Ja jos se ei vielä riitä, nykyautoissa on aina vain enemmän vaativia sähkölaitteita start-stop-järjestelmistä monenlaisiin sähkökuormiin. Siksi auton akuista on tulossa asiantuntijoiden heiniä ja siksi suosittelemmekin, että kuljettajat eivät koskaan vaihda akkua itse, ellei heillä ole siihen tarvittavaa teknistä tietämystä. Huolto ja vaihto kannattaa aina jättää asiantuntijoille niin kesällä kuin talvella.

Väsyneiden akkujen auttaminen

Käynnistysapu voi tehostaa kuluneen akun toimintaa. Mutta ennen kuin liität autosi toiseen autoon, muista seuraavat tärkeät asiat:

 

Kummankin akun nimellisjännitteen on oltava sama (kuten 12 V). Autojen korit eivät saa olla kosketuksessa toisiinsa. Kun auton kaikki sähkölaitteet on sammutettu, kytke punainen käynnistyskaapeli ensin tyhjän akun plusnapaan ja sitten täyden akun plusnapaan. Kytke sitten musta käynnistyskaapeli täyden akun miinusnapaan, ennen kuin kytket toisen pään tyhjäakkuisen auton moottoritilan johonkin metallipintaan. Tärkeää: Älä koskaan kytke käynnistyskaapelia tyhjän akun miinusnapaan, koska siitä voi seurata räjähdysvaara. Yritä vasta tämän jälkeen käynnistää auto

Osaavat neuvomme

”Jos haluat pitää huolta auton akusta, vältä sen käyttämistä tyhjäksi, mikäli se suinkin on mahdollista. Paina kytkin pohjaan autoa käynnistettäessä ja sammuta kaikki tarpeettomat sähkölaitteet. 

Akku kannattaa irrottaa ennen auton poistamista käytöstä pitkäksi aikaa. 

Vielä yksi tärkeä neuvo: Varastoi akku viileässä ja kuivassa – akku säilyy kylmässä.